4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipsjasliks met krieltjessalade

Kipsjasliks met krieltjessalade

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels halfvolle mayonaise
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram snoeptomaten
175 gram snackpaprikaatjes
360 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

700 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

6 satéprikkers

  • 1 Steek de barbecue aan of verwarm de grillpan voor op een hoge stand. Kook de minikrieltjes in ruim kokend water met zout in 8 min. gaar. Giet ze af, spoel onder stromend water koud en laat uitlekken.
  • 2 Snijd intussen de kipfilet en paprika in blokjes ter grootte van de ananasblokjes.
  • 3 Meng in een ruime kom de kipfilet, paprika, tomaten, paprikapoeder en olie. Breng op smaak met zout en peper. Rijg de kip en de groenten afwisselend met de ananasblokjes aan de satéprikkers.
  • 4 Gril de kipsjasliks op de hete barbecue of in de grillpan in 10 min. rondom goudgeel en gaar.
  • 5 Snijd intussen de peterselieblaadjes grof. Verdun de mayonaise met 2 el water. Schep de krieltjes en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Leg de kipsjasliks op 4 borden. Schep de krieltjessalade erbij.

bereidingstip

Marineer de kip met de groenten minstens 30 min. in de paprikamarinade. Wordt-ie nóg lekkerder van! Afgedekt een hele nacht in de koelkast kan ook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 6 gram