4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Kipsticks met korianderraita

Kipsticks met korianderraita

ingrediënten


30 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tabasco
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Meng door de kipblokjes de olijfolie, zout, peper, het citroensap en gemberwortel. Laat dit 15 minuten intrekken.
  • 2 Meng intussen de ingrediënten voor de korianderraita.
  • 3 Rijg de kipblokjes afgewisseld met courgette en sjalotjes aan de spiesen (leg houten spiesen even in water om verbranden te voorkomen).
  • 4 Rooster de sticks circa 10 minuten onder een hete ovengrill of in een grillpan of op de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade. Serveer de raita erbij.

bereidingstip

Lekker met een groene salade en stokbrood.

wijnadvies

Een heerlijk Sauvignon Blanc-gerechtje. Kies maar: Sensas, Danie de Wet, Gamma of Sea Breeze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip