4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipstoof met citroen, artisjok en olijven

Kipstoof met citroen, artisjok en olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 pot artisjok

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper, leg ze bij de uien en bak ze aan.
  • 2 Voeg de gember, het kaneelstokje, citroenrasp, -sap en de kippenbouillon toe en stoof afgedekt zachtjes circa 25 minuten.
  • 3 Schep de paprika, olijven en artisjok erdoor en verwarm nog circa 10 minuten. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 65 gram