4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Kipstoof met donker bier

Kipstoof met donker bier

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip in circa 10 minuten rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan en bak de uien en knoflook in circa 3 minuten glazig.
  • 2 Roer de bloem erdoor en bak circa 1 minuut. Voeg het bier, de slagroom en bouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag en leg de kip terug in de pan. Voeg de rozemarijn, tijm en zilveruitjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt circa 1 uur sudderen op een lage stand.
  • 3 Voeg de laatste 15 minuten de paddenstoelen toe. Bestrooi met de peterselie. Lekker met gebakken aardappels en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 925 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 67 gram