6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipstoof met kerrie en gember

Kipstoof met kerrie en gember

ingrediënten


30 min
6 personen
200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

5 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 handje blanke rozijn
eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de kippenbouten in circa 5 minuten lichtbruin. Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.
  • 2 Schep de gebakken ui in de braadpan bij de kip. Voeg de appel, tomaat, kerrie, rozijnen, kruidnagels, basterdsuiker, ketjap, het bouillonblokje en een scheut water toe. Laat de kip circa 45 minuten afgedekt stoven. Schep tussendoor om. Kook de rijst.
  • 3 Voeg de gember toe aan de kip en stoof afgedekt nog 15 minuten mee. Verwijder de kruidnagels. Haal het kippenvlees van het bot, snijd kleiner en voeg de kip weer toe aan de pan. Roer de bloem en de melk door de saus en laat op een lage stand al roerend in circa 5 minuten binden. Serveer de kipstoof met de rijst en eventueel atjar.

bereidingstip

Bak blokjes appel en plakjes banaan in boter. Voeg basterdsuiker en ketjap naar smaak toe en serveer bij de kipstoof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 880 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 50 gram