4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipstoof uit de oven

Kipstoof uit de oven

ingrediënten


15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

  • 1 Verhit de olie in een grote ovenvaste braad­ pan. Bestrooi de kip met de bloem en voeg toe aan de pan. Bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Voeg de ui, prei, bleekselderij en wortel toe aan de pan en roer goed. Voeg dan de aardappels, 700 milliliter bouillon en de kip toe en stoof afgedekt 1 uur in de oven.
  • 3 Voeg de spinazie toe, roer door en bak onafgedekt circa 10 minuten verder in de oven. Pureer intussen de peterselie met de overige bouillon en het citroensap. Giet bij de stoof en bestrooi met het fijngehakte loof van de bleekselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 25 gram