4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kiptajine met pruimen

Kiptajine met pruimen

ingrediënten


20 min
4 personen
5 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

6 pruimen

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

6 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote braadpan of tajine en bak hierin de kip op een hoge stand, tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en komijn toe aan het bakvet.
  • 2 Fruit al roerend circa 8 minuten op middelhoge stand. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  • 3 Leg de kip terug op de uien en voeg de pruimen, kaneel en bouillon toe. Stoof afgedekt circa 40 minuten op een lage stand tot de kip gaar is.
  • 4 Bereid intussen de couscous en roer de ras el hanout erdoor. Bestrooi met de munt.
  • 5 Serveer de kiptajine met de couscous, bestrooid met de pistachenoten.

wijnadvies

Kies bij deze tajine voor Sunny Mountain Shiraz, kruidig rood met een rode blos.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté