4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kiptajine met rozijnen en sinaasappel

Kiptajine met rozijnen en sinaasappel

ingrediënten


15 min
4 personen
3 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

500 gram passata
theelepel kaneel
2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

720 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep 720 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan of tajine.
  • 2 Bak de kip in 4 min. aan beide kanten lichtbruin. Snijd intussen 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de knoflook 1 min. Voeg 2 kaneelstokjes of ¼ tl kaneel toe.
  • 3 Schenk 500 g passata in de pan en breng aan de kook. Voeg 3 el rozijnen en de kipdijfilet toe. Stoof de kip op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar.
  • 4 Snijd 1 sinaasappel in plakjes. Leg ze de laatste 10 min. tussen de kipdijfilet en stoof mee. Snijd de blaadjes van 3 takjes platte peterselie grof. Breng de tajine op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Lekker met kruidencouscous met rozijnen, platbrood of pita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 478 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 27 gram