- 1 Dep 720 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan of tajine.
- 2 Bak de kip in 4 min. aan beide kanten lichtbruin. Snijd intussen 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de knoflook 1 min. Voeg 2 kaneelstokjes of ¼ tl kaneel toe.
- 3 Schenk 500 g passata in de pan en breng aan de kook. Voeg 3 el rozijnen en de kipdijfilet toe. Stoof de kip op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar.
- 4 Snijd 1 sinaasappel in plakjes. Leg ze de laatste 10 min. tussen de kipdijfilet en stoof mee. Snijd de blaadjes van 3 takjes platte peterselie grof. Breng de tajine op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
bereidingstip
Lekker met kruidencouscous met rozijnen, platbrood of pita.