4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kiptajine met wortel en tuinbonen

Kiptajine met wortel en tuinbonen

ingrediënten


50 min
4 personen
100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met de gember, de kurkuma, zout en peper.
  • 2 Verhit de olie in een stoofpan. Smoor de kip met de deksel op de pan 5 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook, de peterselie en de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes stoven.
  • 4 Snijd de wortels in dikke repen. Voeg wortels en tuinbonen toe, stoof nog 15 minuten en voeg de laatste 5 minuten de koriander, citroensap en olijven toe.

bereidingstip

Lekker met saffraanrijst of couscous met geroosterde amandel. . Serveer er een salade bij van trostomaten, groene paprika, bosui, verse dille en peterselie met een dressing van olijfolie, rodewijnazijn, gemalen komijn (djinten) en zout en peper.

wijnadvies

Erg lekker met Pinot Gris van Arthur Metz of Pinot Grigio van Lizard of Montalto. Ook rosé doet graag met deze kip mee. Neem de Sensas Syrah of de Saint Saturnin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram