- 1 Bestrooi de kip met de gember, de kurkuma, zout en peper.
- 2 Verhit de olie in een stoofpan. Smoor de kip met de deksel op de pan 5 minuten.
- 3 Voeg de knoflook, de peterselie en de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes stoven.
- 4 Snijd de wortels in dikke repen. Voeg wortels en tuinbonen toe, stoof nog 15 minuten en voeg de laatste 5 minuten de koriander, citroensap en olijven toe.
bereidingstip
Lekker met saffraanrijst of couscous met geroosterde amandel. . Serveer er een salade bij van trostomaten, groene paprika, bosui, verse dille en peterselie met een dressing van olijfolie, rodewijnazijn, gemalen komijn (djinten) en zout en peper.
wijnadvies
Erg lekker met Pinot Gris van Arthur Metz of Pinot Grigio van Lizard of Montalto. Ook rosé doet graag met deze kip mee. Neem de Sensas Syrah of de Saint Saturnin.