eenvoudig
40 min.
bijgerecht
home recepten Kiwi-komkommerchutney

Kiwi-komkommerchutney

ingrediënten


40 min
4 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 zoete uien

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadjes met een spitse lepel.
  • 2 Snijd de komkommers in plakjes van 1/2 cm. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten staan. Spoel ze af en dep ze droog.
  • 3 Doe alles, behalve de kiwi’s, in een pan. Stoof zachtjes zonder deksel 25-30 minuten tot de massa is ingedikt.
  • 4 Voeg zout en peper toe, schep de kiwiblokjes erdoor en kook nog 2 minuten.
  • 5 Verdeel de chutney over brandschone potten. Schroef de deksels erop en laat omgekeerd afkoelen.
  • 6 Lekker bij vlees en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 4 gram