eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kiwiflapjes met amandel

Kiwiflapjes met amandel

ingrediënten


20 min
4 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  • 2 Wel de rozijnen in warm water.
  • 3 Rooster de helft van het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Verwarm de abrikozenjam circa 1/2 minuut in de magnetron op 800 Watt.
  • 5 Bestrijk de deegplakjes met de jam.
  • 6 Houd 4 kiwiplakjes apart voor de garnering.
  • 7 Verdeel de overige kiwiplakjes met de rozijnen en geroosterde amandelen over het deeg.
  • 8 Vouw de ene punt van het deeg naar de andere punt zodat je een driehoek krijgt en druk de randen goed aan.
  • 9 Bestrijk de bovenkant met abrikozenjam en verdeel de rest van de amandelen erover.
  • 10 Bak de flapjes 18-20 minuten in het midden van de oven.
  • 11 Neem uit de oven en leg een plakje kiwi op het midden.

bereidingstip

Vervang de abrikozenjam door sinaasappelmarmelade.. Wel de rozijnen in sinaasappellikeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté