2 personen
hoofdgerecht

klassieke andijviestamppot

terug naar recept
recepten klassieke andijviestamppot

klassieke andijviestamppot

ingrediënten


2 personen
1 eetlepel grove mosterd
1 zout
1 versgemalen peper
2 eetlepels pijnboompitten
75 gram gerapte kaas
1 scheutje zonnebloemolie
125 gram gerookte spekreepjes
15 centiliter melk of karnemelk
1 klont roomboter
150 gram kerstomaatjes
200 gram gesneden andijvie
400 gram voorgekookte kruimige aardappels

  • 1 Snijd de aardappels iets fijner en zet net onder met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
  • 2 Laat de aardappels in ongeveer 10 minuten volledig gaar koken, giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Snijd, terwijl de aardappels koken, de kerstomaatjes doormidden en bak de spekreepjes lekker krokant in een klein druppeltje zonnebloemolie.
  • 4 Stamp de aardappels met behulp van een pureestamper tot een puree.
  • 5 Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter en en breng tegen de kook. Voeg toe aan de puree en meng er de rauwe andijvie, de gehalveerde tomaatjes en de gebakken spekreepjes doorheen. Kruid met zout en peper en, als je het lekker vindt, met een lepel grove mosterd.
  • 6 Meng er de geraspte kaas doorheen.
  • 7 Garneer de stamppot in een diep bord en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Terugroepactie | Kips Vega Paté