- 1 Snijd de aardappels iets fijner en zet net onder met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
- 2 Laat de aardappels in ongeveer 10 minuten volledig gaar koken, giet af en laat goed uitlekken.
- 3 Snijd, terwijl de aardappels koken, de kerstomaatjes doormidden en bak de spekreepjes lekker krokant in een klein druppeltje zonnebloemolie.
- 4 Stamp de aardappels met behulp van een pureestamper tot een puree.
- 5 Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter en en breng tegen de kook. Voeg toe aan de puree en meng er de rauwe andijvie, de gehalveerde tomaatjes en de gebakken spekreepjes doorheen. Kruid met zout en peper en, als je het lekker vindt, met een lepel grove mosterd.
- 6 Meng er de geraspte kaas doorheen.
- 7 Garneer de stamppot in een diep bord en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.