4 personen
eenvoudig
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Klassieke erwtensoep

Klassieke erwtensoep

ingrediënten


60 min
4 personen
2 takjes selderij
275 gram rookworsten
350 gram schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

2 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de spliterwten met de bouillon aan de kook. Snijd de preien in ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 2 Voeg de karbonades met de prei, wortel en aardappel toe. Laat de soep 1 uur zachtjes koken op een middelhoge stand. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.
  • 3 Neem de karbonades uit de pan en verdeel in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de selderij fi jn. Voeg het vlees en de selderij toe aan de soep.
  • 4 Verwarm de soep nog 15 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 641 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 47 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst