4 personen
hoofdgerecht
recepten klassieke hutspot

klassieke hutspot

ingrediënten


4 personen
1 blokje groentebouillon
40 gram margarine
150 mililiter halfvolle melk
125 gram spekreepjes
1 Unox Gelderse Rookworst
200 gram witte ui
600 gram winterpeen
900 gram kruimige aardappels

  • 1 schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • 2 doe de aardappelen en de groenten in een pan. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat en breng aan de kook. Laat alles ± 20 minuten zachtjes koken totdat de ingrediënten gaar zijn (je kunt er in prikken). Giet de pan af en zet terug op laag vuur zodat de stoom vrij kan komen.
  • 3 verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • 4 verhit een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  • 5 breng de melk met de margarine en het bouillonblokje in een steelpan op een laag vuur aan de kook. Roer af en toe door.
  • 6 stamp de ingrediënten tot een hutspot en voeg het melkmengsel beetje bij beetje toe. Schep de stamppot goed om. Serveer de klassieke hutspot met de in plakjes gesneden rookworst.

nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip