4 personen
hoofdgerecht
recepten klassieke hutspot met vegetarische rookworst

klassieke hutspot met vegetarische rookworst

ingrediënten


4 personen
4 eetlepels grove mosterd
1 Vegetarische rookworst à 250 g
1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
2 eetlepels olijfolie
1 blokje groentebouillon
300 gram uien
600 gram winterpeen
900 gram kruimige aardappelen

  • 1 schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • 2 verdeel de groenten en de aardappelen in laagjes over een ruime pan. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat, voeg het bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Kook alles in ± 20 minuten op een laag vuur gaar).
  • 3 verhit de olie in een koekenpan, bak de speckjes krokant en neem ze uit de pan. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • 4 giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookvocht op. Laat alles kort uitdampen. Stamp de ingrediënten tot een hutspot en voeg beetje bij beetje, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • 5 verdeel de stamppot over de borden en strooi de spekjes erover. Serveer met de in plakjes gesneden rookworst en de mosterd.

Terugroepactie | SPAR oranje soesjes