4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Klassieke knolselderijremoulade

Klassieke knolselderijremoulade

ingrediënten


15 min
4 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 zoetzure augurk

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd 300 g knolselderij in luciferreepjes en meng met het sap van 1 citroen, 2 el mayonaise en 2 tl mosterd.
  • 2 Boen 1 groene appel schoon en snijd deze met schil in luciferreepjes.
  • 3 Snipper 1 sjalot fijn en snijd 1 zoetzure augurk in kleine blokjes. Meng alles door de knolselderij.
  • 4 Breng op smaak met 2 takjes fijngehakte peterselie, zout en peper.

bereidingstip

Laat de remoulade in 30 min. op smaak komen. De knolselderij wordt dan ook iets zachter.. Schep reepjes gerookte zalm door de knolselderijremoulade en serveer als voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 93 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 2 gram