8 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Klassieke ragù bolognese

Klassieke ragù bolognese

ingrediënten


45 min
8 personen
2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillonblokjes
2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

800 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de spekblokjes 2 min. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak 3 min. Schep regelmatig om.
  • 2 Pers de knoflook boven het gerecht en voeg het gehakt toe. Bak in ca. 3 min. rul.
  • 3 Schenk de wijn erbij en laat het vocht op een hoge stand in een paar minuten verdampen. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven het gerecht. Roer de Italiaanse kruiden en het laurierblad erdoor en laat de saus ca. 30 min. sudderen met het deksel op de pan. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.

bereidingstip

Je kunt de ui, wortel en bleekselderij eventueel grof malen in de keukenmachine. Maal niet tot puree, er moet wel structuur in de groenten blijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 593 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 19 gram