4 personen
uitdagend
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Klassieke steak tartaar

Klassieke steak tartaar

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sjalot
1 eetlepel zoetzure augurk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

peterselie
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

400 gram kogelbiefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Hak de biefstuk met een scherp mes zeer fijn en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Houd het water tegen de kook aan en leg de eidooiers rustig een voor een erin. Pocheer 1 minuut en schep ze met een schuimspaan uit het water.
  • 3 Schep alle ingrediënten, behalve de gepocheerde eidooiers, door de gehakte biefstuk en breng op smaak met zout. Verdeel in 4 gelijke porties over de borden en maak een holletje erin met de bolle kant van een lepel.
  • 4 Leg een gepocheerde eidooier erop en bedruppel met nog wat olijfolie. Bestrooi met peterselie en peper. Lekker met friet of stokbrood.

wijnadvies

Bij rauw vlees in combinatie met frisse ingrediënten als augurk en kappertjes past een fruitige sappige wijn als cabernet sauvignon goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 25 gram