- 1 Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm ½ eetlepel olie of boter in een pan en bak de spekplakjes op lage stand knapperig.
- 2 Neem ze uit de pan en bak de boterhammen om en om in het spekvet lichtbruin.
- 3 Leg de boterhammen op de bakplaat en leg daarop 2 plakjes spek. Schuif in de oven tot later gebruik.
- 4 Verwarm de rest van de olie of boter en roerbak de champignons snel en op hoge stand bruin.
- 5 Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een paar minuten op lage stand mee. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels citroensap.
- 6 Leg de boterhammen met spek op borden en verdeel de champignons erover. Serveer direct.
wijnadvies
Zalig met een stevige rosé van Saint-Saturnin. Een klassieker met Côtes du Rhône Villages en een 'modern classic' met Stoney Creek Shiraz/Grenache/Petit Verdot.