4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Klassieke uiensoep

Klassieke uiensoep

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gruyère
100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën stokbroden

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 liter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 grote uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Snijd de uien in ringen. Bestrooi ze met de bloem en suiker. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uienringen tot ze lichtbruin zijn.
  • 2 Schenk de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe. Laat de soep 15 min. zachtjes koken. Rooster intussen het brood en verwarm de ovengrill voor.
  • 3 Verwijder het laurierblaadje met de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Snijd de sneetjes brood eventueel iets kleiner. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover. Zet de soep onder de grill tot de kaas smelt en begint te kleuren.

bereidingstip

Liever vega? Gebruik groentebouillon voor een vegetarische soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 8 gram