4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kleurrijke couscoussalade

Kleurrijke couscoussalade

ingrediënten


25 min
4 personen
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

groene peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

3 bieten

dit product is niet beschikbaar

150 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

3 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Stoom de zoete aardappels in circa 8 minuten gaar. Bereid intussen de couscous in de bouillon. Rasp de sinaasappel en verdeel het vruchtvlees in partjes. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Meng de wortel met de aardappel, kool, biet, zonnebloempitten, sinaasappelpartjes, -rasp en kikkererwten.
  • 3 Kook de eieren zacht. Pureer de koriander met de peterselie, honing, azijn, groene peper, kaneel en olijfolie. Giet deze dressing over de groenten en meng goed.
  • 4 Schep de couscous in kommen en leg de groenten erop. Leg de gehalveerde eieren op de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 25 gram