4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Kleverige tempura-garnalen

Kleverige tempura-garnalen

ingrediënten


15 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mangochutney

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de bloem met 3 eetlepels water en de azijn. Breng op smaak met zout en peper. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze door het beslag.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in circa 4 minuten rondom goudbruin en knapperig.
  • 3 Meng de mangochutney, kerrie, knoflook en het sap van ½ limoen. Giet dit over de garnalen en bak kort op een hoge stand, totdat de garnalen kleverig zijn. Bestrooi met de rode peper naar smaak en serveer met partjes van de overige limoen.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een Nava Rueda Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 20 gram