- 1 Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, de tijm, de ui en de knoflook.
- 2 Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen.
- 3 Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal.
- 4 Maal het brood met de kruiden, de kaas en de boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- 5 Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!
bereidingstip
Lekker met een zelfgemaakte aioli.
wijnadvies
Chardonnay van Danie de Wet, Casa de Campo, Jean Sablenay of Monastier. Ook de Chenin Blanc van Hoop Huis smaakt best.