gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Knapperig gegratineerde mosselen

Knapperig gegratineerde mosselen

ingrediënten


30 min
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit brood

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1000 gram mosselen

  • 1 Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, de tijm, de ui en de knoflook.
  • 2 Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen.
  • 3 Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal.
  • 4 Maal het brood met de kruiden, de kaas en de boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!

bereidingstip

Lekker met een zelfgemaakte aioli.

wijnadvies

Chardonnay van Danie de Wet, Casa de Campo, Jean Sablenay of Monastier. Ook de Chenin Blanc van Hoop Huis smaakt best.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 11 gram