4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Knapperige groenten met mosterd-dressing en zachtgekookt eitje

Knapperige groenten met mosterd-dressing en zachtgekookt eitje

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde groenten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Maak de groenten schoon en verdeel ze in gelijke niet te kleine stukken.
  • 2 Kook ze apart van elkaar in circa 3 tot 5 minuten beetgaar. Leg de gekookte groenten een minuut in koud water en laat ze in een vergiet uit lekken. Rangschik ze op borden.
  • 3 Kook de eieren 3½ minuut, laat ze schrikken onder koud water en pel ze direct.
  • 4 Klop van de mosterd, azijn en olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de dressing over de groenten. Snijd de eieren doormidden en verdeel ze over de groenten. Serveer direct.

bereidingstip

Neem voor de groenten harde groenten zoals prei, bospeen, bietjes, bleekselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram