4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Knapperige hamrolletjes met spinazievulling

Knapperige hamrolletjes met spinazievulling

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram pesto

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes verse salie
12 grote plakken rauwe hammen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

800 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de spinazie in 4 porties toe en roerbak kort, zodat de meeste bladeren iets slinken maar nog geen vocht afgeven.
  • 3 Schep de gebakken spinazie in een vergiet en laat eventueel vocht weglopen. Breng op smaak met zout en peper en schep de feta erdoor.
  • 4 Leg steeds 3 plakken ham overlappend in de lengte op elkaar. Leg op elk stapeltje ham 2 blaadjes salie.
  • 5 Verdeel de spinazie erover en laat aan de bovenkant een stukje van de ham vrij. Rol op tot een stevige rol.
  • 6 Verhit de rest van de olie en bak de rolletjes eerst op de naad van de ham. Rol de hamrolletjes tijdens het bakken om zodat alle kanten knapperig worden.
  • 7 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet af en schep de pesto erdoor.
  • 8 Snijd de hamrolletjes schuin door en serveer met de spaghetti.
  • 9 Lekker met een tomatensalade met olijven, feta, kappertjes en basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 30 gram