4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Knapperige in gember gemarineerde tofu met spinazie

Knapperige in gember gemarineerde tofu met spinazie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

500 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Kook de rijst.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak hierin de tofu op middelhoge stand in een paar minuten knapperig. Schep in een ovenschaal en zet in de warme oven.
  • 3 Verhit de rest van de olie met de knoflook in dezelfde koekenpan op middelhoge stand, tot de knoflook licht bruist maar nog niet is verkleurd. Roerbak hierin de spinazie 1 minuut tot deze net geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en schep direct op borden. Verdeel de tofu erover en bestrooi met de sesam. Serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 28 gram