4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Knapperige kippenlevertjes met balsamico

Knapperige kippenlevertjes met balsamico

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram kippenlevers
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter en de olijfolie in een braadpan op een lage stand tot de boter niet meer bruist. Roerbak de uienringen minimaal 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • 2 Zet de warmtebron hoger en voeg de kippenlevertjes toe. Bak al omscheppend rondom aan en bestrooi met zout, peper en de suiker. Schep kort om tot ze licht karamelliseren en schep over in een ovenschaal. Houd warm in de oven.
  • 3 Blus intussen de aanbaksels in de pan met de balsamico en 2 eetlepels water. Laat kort koken en zet de warmtebron laag. Roer de overige boter in stukjes door de saus tot deze licht gebonden is. Schep de kippenlevertjes en uien door de saus, bestrooi met de tijm en serveer direct. Lekker met tagliatelle of gebakken aardappeltjes en bloemkool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 19 gram