4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Knapperige kokosbananen

Knapperige kokosbananen

ingrediënten


20 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar

zakje kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

zakje panko
1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kokosdrink

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kardemompoeder
1 snufje kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 snufje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Roer de bloem, bakpoeder, kurkuma, kardemom, een snuf zout en de kokosdrink door elkaar tot de klontjes verdwenen zijn. Klop het ei erdoor. Schep de panko en de kokosrasp in een andere kom door elkaar.
  • 2 Snijd de bananen in drie stukken. Snijd de stukken in de lengte in, maar niet helemaal door en schuif de delen iets van elkaar. Verhit olie in een wok of hapjespan tot een stukje brood direct boven komt drijven.
  • 3 Doop de stukken banaan eerst in het beslag en dan in het kokosmengsel. Frituur de banaan in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker bij de barbecue of een rijsttafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 9 gram