4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Knödel in champignonsaus

Knödel in champignonsaus

ingrediënten


45 min
4 personen
bos platte peterselie
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Giet ze af, laat ze enigszins afkoelen en pel ze.
  • 2 Pureer de aardappelen en vermeng ze met zout en peper naar smaak, de boter, het ei en de bloem tot een soepel deeg.
  • 3 Vorm er een rol van en snijd deze in kleine stukjes. Rol met de hand de stukjes tot een balletje ter grootte van een walnoot, druk ze een beetje plat en leg ze op een schone doek. Dek ze af met een andere doek.
  • 4 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht.
  • 5 Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur. Voeg de bloem toe en roer even om.
  • 6 Voeg de bouillon, de kookroom en de laurier toe en laat aan de kook komen. Laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen.
  • 7 Kook de knödel in een grote pan met water en zout tot ze boven komen drijven. Neem ze uit het water met een schuimspaan en schep ze door de saus. Serveer met gehakte peterselie.

bereidingstip

Lekker met doperwten.

wijnadvies

We blijven in Duitsland en maken een fles Lizard Pinot Grigio open.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 16 gram