4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Knoflook-appelclafoutis

Knoflook-appelclafoutis

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 appels

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Schep de knoflook met de appelpartjes, citroenrasp, -sap en de rozemarijn door elkaar en verdeel dit over de ovenschaal.
  • 2 Splits 2 eieren en klop de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • 3 Klop de eidooiers met de rest van de eieren in een kom met de basterdsuiker romig. Zeef de bloem en maizena erboven en klop erdoor.
  • 4 Giet dan al kloppend de melk erbij tot een glad beslag. Spatel de stijfgeslagen eiwitten rustig door het beslag en giet het beslag over de vulling in de ovenschaal.
  • 5 Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer lauwwarm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté