4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Knoflook-broodsoep met peterselie-olie

Knoflook-broodsoep met peterselie-olie

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook ca. 1 min.
  • 2 Voeg de bouillon en het brood toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. op een lage stand. Meng intussen de extra vierge olijfolie met de peterselie.
  • 3 Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de soep in 4 kommen. Garneer met de peterselie-olie.

bereidingstip

Deze knoflook-broodsoep is gekoeld ook heel lekker voor een picknick.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 248 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram