4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Knoflookgratin

Knoflookgratin

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Schud de aardappelplakjes om met de tijm, peper en een flinke snuf zout en verdeel een derde van de aardappels over de ovenschaal. Verdeel hier een derde van de knoflook over.
  • 3 Klop de slagroom, melk en wijn door elkaar en giet de helft hiervan over de aardappels en knoflook.
  • 4 Vervolg met nog 2 lagen aardappel en knoflook en giet de rest van het roommengsel erover. Schud lichtjes met de schaal zodat de room zich goed verdeelt.
  • 5 Bak de gratin in de oven in 1 uur gaar. Verhoog dan de oventemperatuur naar 200ºC en bak nog 30 minuten verder tot de gratin goudbruin is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram