- 1 Pers de knoflook. Hak de bieslook fijn.
- 2 Meng de knoflook en bieslook door de mayonaise. Breng op smaak met het citroensap en zout.
bereidingstip
• Vervang voor een lichtere knoflooksaus de helft van de mayonaise door 2 el Griekse yoghurt. Zo maak je de knoflooksaus extra romig. Liever zonder yoghurt, maar wel romigheid? Gebruik dan 2 el crème fraîche.<br/> • Verse knoflook smaakt het lekkerst. Essentieel voor de perfecte knoflooksmaak.<br/> • Laat de saus minstens 30 min. in je koelkast staan. Dan kan de smaak goed intrekken.<br/> • Hoeveel teentjes knoflook voor je saus? Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. Wij zijn uitgegaan van 2 tenen voor een lekkere saus, maar 3-4 mag ook! . <h4>Variatietips</h4> • Verrassend en verfrissend: <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gepofte-knoflooksaus-met-peterselie-en-citroen/">knoflooksaus met citroensap</a>. <br/> • Maak een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/schouderkarbonade-met-smokey-knoflooksaus/">smokey knoflooksaus</a>, die heerlijk is bij schouderkarbonade.<br/> • <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/biefpuntjes-met-sinaasappel-knoflooksaus/">Sinaasappelknoflooksaus</a>: perfect bij biefpuntjes. . <h4>Oorsprong van knoflooksaus</h4> Knoflooksaus bestaat al eeuwen in het Middellandse Zeegebied, bijvoorbeeld als aioli in Spanje of toum in het Midden-Oosten. De bekende mayonaise-variant die we hier eten, is in de jaren ’80 ontstaan bij Nederlandse shoarmazaken. . <h4>Romig of frisse knolooksaus</h4> Knoflooksaus is een romige saus op basis van mayonaise, knoflook en vaak verse kruiden zoals peterselie of bieslook. De standaard variant kun je lichter en frisser maken met (Griekse) yoghurt, gemengd met knoflook en soms citroen of kruiden.