- 1 Snijd van de knolraapjes de onder- en bovenkanten recht af en zet ze in een grote pan. Giet de bouillon erover en breng aan de kook.
- 2 Kook de knolrapen op lage stand in circa 30 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen.
- 3 Maak ondertussen de vulling; verwarm de olie en fruit de sjalot op middelhoge stand circa 5 minuten.
- 4 Voeg de kerriepoeder, de tofu, de rozijnen en de pijnboompitten toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- 5 Verwarm de oven op 180°C. Hol de gare rapen uit met behulp van een lepel.
- 6 Snijd de helft van het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het tofumengsel. Breng goed op smaak.
- 7 Giet de bouillon in een ovenschaal, zet de koolraapjes erbij en vul ze met het tofumengsel.
- 8 Bestrooi de vulling met geraspte kaas en bak nog 10 minuten onafgedekt in de oven.
bereidingstip
Het gare vruchtvlees van de rapen dat over is, kunt u bewaren en eventueel net als aardappelen opbakken.. Lekker met notenrijst of gele rijst. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Vanwege de kerrie is Chardonnay op zijn plek: Monastier, Jean Sablenay of Montalto.