4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderij-frittata met brunkal

Knolselderij-frittata met brunkal

ingrediënten


45 min
4 personen
1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de kool met het karwijzaad tot de kool geslonken is. Voeg de bouillon, sojasaus en honing toe en laat afgedekt circa 1 uur stoven. Roer af en toe door.
  • 2 Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak hierin de knolselderij en wortel in circa 15 minuten beetgaar. Voeg de boerenkool toe en roer kort door. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Voeg de rest van de boter toe en roer tot deze volledig is gesmolten. Voeg de knoflook, tijm en eieren toe en bak op een lage stand tot de randen van de frittata gaar zijn. Zet de pan in de oven en bak circa 7 minuten verder, tot het ei volledig gestold is.
  • 4 Leg een bord of snijplank op de pan en keer alles in een keer voorzichtig, maar snel om. Serveer met de goudbruine kool erbij en bestrooi met de dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 17 gram