4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram verse gemengde kruiden
100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

6 groene asperges
600 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Breng water met zout aan de kook. Snijd de knolselderij in 8 gelijke plakken van maximaal 1 cm dik en kook deze circa 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • 2 Schil de asperges, paprika en pompoen met een dunschiller. Snijd de asperges in dunne plakjes. Snijd de paprika en pompoen in gelijke miniblokjes. Schep de groenten door elkaar.
  • 3 Haal de plakken selderij door de bloem en daarna door het ei. Druk ze aan beide kanten in de amandelen. Dek af en zet even in de koelkast.
  • 4 Meng de kruiden met de citroenrasp. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
  • 5 Breng water met zout aan de kook en blancheer de groenteblokjes 1 minuut. Giet af en spoel onder koud water af.
  • 6 Schep de groenten om met wat olijfolie, een paar druppels citroensap, zout en versgemalen peper.
  • 7 Bak de knolselderijplakken om en om goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté