2 personen
hoofdgerecht

Knolselderij shoarma

terug naar recept
recepten Knolselderij shoarma

Knolselderij shoarma

ingrediënten


2 personen
1 snufje peper en zout
2 volkoren pitabroodjes
1 bos platte peterselie
2 tenen knoflook
250 gram Griekse yoghurt
1 rode ui
1 halve krop ijsbergsla
1 eetlepel shoarmekruiden
1 scheut olijfolie
1 halve knolselderij

benodigdheden

1 blokrasp

  • 1 Doe de geraspte knolselderij in een kom en giet er een flinke scheut olijfolie over en het specerijenmengsel. Meng goed door elkaar.
  • 2 Bak de knolselderij op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in gedeeltes anders gaat de knolselderij koken in plaats van bakken. Proef of de knolselderij voldoende op smaak is.
  • 3 Maak de kruidenyoghurt door de Griekse yoghurt te mengen met fijngesneden peterselie (houdt een klein beetje achter om mee te garneren), fijngeraspte knoflook, olijfolie en peper en zout.
  • 4 Snijd de rode uien in hele dunne ringen. Snijd de sla in dunne reepjes. Snijd de (warme) pitabroodjes open en beleg met sla, kruidenyoghurt en knolselderijshoarma. Garneer met nog een dotje kruidenyoghurt, rode ui en peterselie.

bereidingstip

Als je de pitabroodjes mee wil nemen naar je werk, maak je een bakje met knolselderij shoarma, rode ui en sla en een bakje met kruidenyoghurt. De pitabroodjes of een plak volkorenbrood doe je in een boterhamzakje.

Terugroepactie | Kips Vega Paté