ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Vervang het gehakt eens door vegetarisch gehakt, linzen of gebakken paddenstoelen. Ook lekker: feta of geitenkaas erover voor wat zoutigheid. . <h4>Hoe smaakt spitskool? </h4> Spitskool heeft een milde, zachte en lichtzoete smaak. Veel zachter dan witte kool, en daardoor geliefd bij jong én oud. De structuur is lekker knapperig, zeker als je 'm kort bakt of stooft. Hij neemt smaken goed op, waardoor je er volop mee kunt variëren. . <h4>Hoe maak je spitskool klaar? </h4> Spitskool is super veelzijdig en snel gaar. Je kunt ‘m: <br/> • Roerbakken: in 5–7 minuten gaar, ideaal met ui, knoflook en kruiden. <br/> • Stoven: iets langer, met een beetje bouillon of room.<br/> • Wokken: kort en heet, perfect met sojasaus of oosterse smaken.<br/> • In de oven: zoals in een ovenschotel, eventueel eerst even aanbakken.<br/> • Rauw: fijngesneden in een salade of koolsla, lekker fris! . <h4>Variëren met kruiden </h4> Met spitskool kun je qua kruiden alle kanten op. Probeer eens: <br/> • Klassiek: nootmuskaat, kerriepoeder, zwarte peper <br/> • Pittig: chilivlokken, komijn, gerookt paprikapoeder<br/> • Fris: dille, citroenrasp, peterselie <br/> • Oosters: gember, knoflook, sojasaus, sesamolie <br/>
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 620 kcal |
vet | 32 gram |
verzadigd vet | 14 gram |
koolhydraten | 30 gram |
eiwit | 44 gram |
WEB01-SPAR-PU