4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderij-spitskoolschotel met pittig gehakt

Knolselderij-spitskoolschotel met pittig gehakt

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de knolselderij, aardappel en knoflook gaar in water met zout. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Voeg het gehakt toe en bak op een hoge stand in een paar minuten rul. Voeg de rode peper en tomatensaus toe en laat het gehakt afgedekt nog 5 minuten sudderen.
  • 4 Giet de aardappel en selderij af en stamp fijn. Breng deze puree flink op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de helft van de gehaktsaus over de ovenschaal en dek af met de helft van de spitskool. Druk de kool goed aan en verdeel hier de helft van de knolselderijpuree over. Bestrooi met de helft van de kaas.
  • 6 Vervolg met een tweede laag gehakt, kool en puree en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel in circa 15 minuten hoog in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté