4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderij-traybake met krieltjes, ham en peer

Knolselderij-traybake met krieltjes, ham en peer

ingrediënten


15 min
4 personen
500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

4 peren

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de knolselderij, ui, krieltjes en peer over een bakplaat. Bestrooi met de tijm, zout en peper. Besprenkel met de olijfolie.
  • 2 Meng de mosterd met de honing en paprikapoeder en bestrijk het vlees ermee. Snijd de hamlappen in repen of dunne plakken en leg ze bij de groenten op de bakplaat. Zet de traybake circa 25 minuten in het midden van de oven, tot alles gaar is.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Vervang de hamlappen in dit recept door vega ‘kipstukjes’.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 36 gram