4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Knolselderijcappuccino met notenbrood en pesto

Knolselderijcappuccino met notenbrood en pesto

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën notenbroden

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

4 hoge kopjes

  • 1 Smelt de boter in een soeppan. Schep de knolselderij erdoor en bak zachtjes 2-3 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en kook 13-15 minuten, tot de knolselderij gaar is.
  • 2 Pureer intussen de ingrediënten voor de pesto grof. Verhit in een steelpan de kerrie en olijfolie tot deze geuren. Roer de slagroom erdoor, schenk dit mengsel in een maatbeker en klop de room bijna stijf.
  • 3 Pureer de soep en giet in de glazen. Schep de kerrieroom erop. Serveer het notenrood met de pesto erbij.

bereidingstip

Vervang de kerrie in dit recept door kurkuma, cayenneper, chilipoeder of komijnpoeder.. Maak een pesto met hazelnoten of amandelen in plaats van walnoten.. Bewaar pesto die over is met een extra laagje olie erop afgedekt een paar dagen in de koelkast.. Bak zelf notenbrood. Voeg aan 1 pak mix voor volkorenbrood 300 ml lauwwarm water, 20 gram boter, olijfolie en 200 gram grof gehakte (wal) noten toe. Laat het deeg circa 45 minuten rijzen. Bak het brood daarna in de oven (200ºC) in circa 25 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 12 gram