gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Knolselderijkrokantjes

Knolselderijkrokantjes

ingrediënten


20 min
zeezout

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

mandoline

kaasschaaf

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een kwastje olie.
  • 2 Schil een knolselderij en snijd de knol in kwarten. Schaaf de stukken knolselderij in flinterdunne plakken, dit gaat het snelste met een mandoline of kaasschaaf.
  • 3 Leg de plakken naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met olie. Bestrooi ze eventueel met wat zeezout en rooster de krokantjes circa 20 minuten hoog in de oven.
  • 4 Serveer direct warm of laat de knolselderijkrokantjes op een rooster afkoelen, zodat ze echt knapperig worden.

bereidingstip

Lekker als bijgerecht bij gegrild vlees of als krokante topping van een (minestrone)soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram