4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
home recepten Knolselderijkroketjes met oude kaas

Knolselderijkroketjes met oude kaas

ingrediënten


50 min
4 personen
1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

schuimspaan

keukenpapier

  • 1 Zet een bord klaar met losgeklopt ei en een bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal eventueel voor een steviger korstje.
  • 2 Zet de kroketjes eventueel kort in de diepvries zodat ze wat steviger worden. Verhit de olie tot 180ºC.
  • 3 Frituur de kroketjes in porties van 4 stuks in een paar minuten goudgeel. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Houd de kroketjes warm in de oven op 60ºC.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 935 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté