- 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Besprenkel de knolselderij met het citroensap. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
- 2 Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Meng de aardappelpuree met zout, peper, de knolselderij, 30 gram amandelen, 200 gram kaas, de tijm en eieren.
- 3 Vorm grote poffers van dit mengsel van circa 1½ cm dik. Verhit de olijfolie en bak hierin de poffers op middelhoge stand in 2-3 porties in 4-5 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met de rest van de kaas en de overige amandelen. Lekker met een groene salade.
bereidingstip
Vervang de amandelen in dit recept door grof gehakte hazelnoten. . Neem in plaats van tijm gehakte rozemarijn en vervang de blauwe kaas door zachte geitenkaas. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.