- 1 Schil de knolselderij. Rasp de knol. Besprenkel de rasp met citroensap om verkleuren te voorkomen.
- 2 Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne schijven.
- 3 Hak de walnoten tot grove kruimels, en houd 4 mooie helften apart voor de garnering. Meng mayonaise en melk door elkaar.
- 4 Schep de geraspte knolselderij door de verdunde mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de bladselderij door de salade.
- 5 Schep in het midden van de borden een bergje salade. Leg een halve walnoot op de salade. Leg appelschijfjes en reepjes kip om de salade. Bestrooi appel en kip met notenkruimels.
- 6 Serveer bij dit gerecht warme toast of warm stokbrood.
wijnadvies
Typisch een salade die zowel om een bloemige als fijnfruitige Elzasser Pinot Blanc vraagt. Schenk deze vooral koel: 9 tot 11°C.