4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten

Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse bladselderij
4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter mayonaise
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 zoetzure appel

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de knolselderij. Rasp de knol. Besprenkel de rasp met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • 2 Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne schijven.
  • 3 Hak de walnoten tot grove kruimels, en houd 4 mooie helften apart voor de garnering. Meng mayonaise en melk door elkaar.
  • 4 Schep de geraspte knolselderij door de verdunde mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de bladselderij door de salade.
  • 5 Schep in het midden van de borden een bergje salade. Leg een halve walnoot op de salade. Leg appelschijfjes en reepjes kip om de salade. Bestrooi appel en kip met notenkruimels.
  • 6 Serveer bij dit gerecht warme toast of warm stokbrood.

wijnadvies

Typisch een salade die zowel om een bloemige als fijnfruitige Elzasser Pinot Blanc vraagt. Schenk deze vooral koel: 9 tot 11°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté