3 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderijstamppot met spekjesjus

Knolselderijstamppot met spekjesjus

ingrediënten


25 min
3 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de blokjes knolselderij en aardappel in een pan en giet zoveel water erop dat ze net onder staan. Voeg een schepje zout en het laurierblaadje toe en kook in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Verhit intussen de olie en bak hierin de spekblokjes uit op een lage stand. Voeg de sjalot en tijm toe en fruit circa 4 minuten mee. Voeg een paar eetlepels water of witte wijn toe en stoof in een paar minuten tot een jus.
  • 3 Giet de aardappels en knolselderij af en laat goed uitlekken. Verwijder de laurier en voeg de boter toe. Stamp tot een grove stamppot en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer op het bord met een lepel spekjesjus.

bereidingstip

Minder zin in snijwerk? Neem dan 500 gram panklare knolselderij voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate