4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderijstamppot met zoete aardappel, bleekselderij en saucijsjes

Knolselderijstamppot met zoete aardappel, bleekselderij en saucijsjes

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

1 bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Kook de knolselderij en zoete aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de bleekselderij in 6-8 minuten beetgaar.
  • 2 Giet de knolselderij en zoete aardappels af. Doe ze terug in de pan en kook zachtjes droog. Stamp ze grof met zout en peper. Schep de bleekselderij door de stamppot en houd even warm.
  • 3 Prik de saucijsjes in met een vork en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Serveer op of bij de stamppot. Bestrooi met het loof van de bleekselderij en serveer met de mosterd.

bereidingstip

Voeg aan de dit recept 1 theelepel komijnpoeder of ras el hanout toe.. Vervang de mosterd in deze knolselderijstamppot door piccalilly.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 21 gram