eenvoudig
35 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Knoopkoekjes

Knoopkoekjes

ingrediënten


35 min
50 gram stemgember

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

vershoudfolie

koekjessteker

  • 1 Doe de boter in een kom en klop 3 minuten met de mixer.
  • 2 Voeg de witte basterdsuiker beetje bij beetje toe tot er een luchtige crème ontstaat.
  • 3 Voeg de gezeefde bloem en een mespuntje zout toe en meng door elkaar.
  • 4 Voeg de vanillesuiker en fijngesneden stemgember toe en meng alles goed.
  • 5 Rol het deeg dun uit op een ingevette bakplaat. Dek het af met vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  • 6 Steek rondjes uit het deeg. Prik in het midden van elk rondje 4 gaatjes als bij een knoop. Houd er rekening mee dat het deeg nog uitzet.
  • 7 Versier samen met de kinderen de knoopjes met streepjes, rondjes en gaatjes. Bak ze 20 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.

bereidingstip

Rijg de koekjes eens met een mooi touwtje of lintje op een stukje stof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels