4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Koektaartje met speculaas-ijs

Koektaartje met speculaas-ijs

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram smarties
8 kletskoppen

dit product is niet beschikbaar

60 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

  • 1 Haal het ijs uit de diepvries en laat het een beetje zachter worden. Breek de speculaasjes in kleine stukjes. Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Schep de speculaas en de gehakte chocolade door het ijs en zet terug in de diepvries. Dit kun je ook een dag van tevoren al doen.
  • 2 Verwarm een laag water in een pannetje. Breek de witte chocolade in kleine stukken. Doe ze in een kom die past op de pan met water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zo al roerend smelten. Dit heet au bain-marie.
  • 3 Zet een bakje heet water klaar. Leg op 4 borden in het midden een kletskopkoekje. Neem het ijs uit de diepvries. Maak de ijsbolschep warm in het hete water. Schep een grote bol van het ijs en leg deze op de kletskop. Leg daarop weer een koekje.
  • 4 Haal een vork door de gesmolten witte chocolade en druppel chocolade over de bovenkant van de koekjes. Bestrooi met smarties.

bereidingstip

Dit toetje kun je ook maken met wafeltjes in plaats van kletskoppen. . Vervang de speculaasjes in dit recept door verkruimelde kruidnoten. . Smelt de chocolade 2-3 minuten onafgedekt in de magnetron (400 watt)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 7 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks