6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Koffie-chocolade-ijstaart

Koffie-chocolade-ijstaart

ingrediënten


25 min
6 personen
cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie tot bijna alle klontjes weg zijn. Neem de kom van de pan en klop verder tot de chocolade helemaal glad is. Los het koffiepoeder op in 1 eetlepel warm water.
  • 2 Klop de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone samen tot een lobbig mengsel. Schenk de helft van dit mengsel in een andere kom. Voeg de opgeloste koffie toe aan de rest van het roommengsel en klop goed erdoor.
  • 3 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat folie over de rand hangen. Verdeel een laagje witte room over de bodem. Druppel een paar eetlepels chocolade erover en vervolg weer met een laagje koffieroom. Druppel hier weer een paar eetlepels chocolade over en vervolg met de rest van de laagjes. Herhaal en eindig met een laagje room. Vouw het folie eroverheen en laat in 1 nacht of minimaal 8 uur stevig worden in de diepvries. Stort de ijstaart op een schaal, bestuif naar wens licht met cacao en snijd in plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 10 gram