voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Köfte met yoghurt-muntsaus

Köfte met yoghurt-muntsaus

ingrediënten

250 gram rundergehakt

1 kleine ui

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

50 gram witbroodkruim

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel kaneelpoeder

mespunt cayennepeper

2 eetlepels olijfolie

200 milliliter volle yoghurt

2 teentjes knoflook

1 eetlepel verse munt

1 eetlepel diepvriesmunt

mespunt paprikapoeder


  • 1 Meng het gehakt met de ui, knoflook, witbroodkruim en de specerijen. Vorm er frikadellen van circa 6 cm lang en 3 cm dik van. Meng de ingrediënten voor de saus.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak de köfte in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 3 Serveer de köfte met de saus, een groene salade of tomaten-komkommersalade en Turks brood.

wijnadvies

De kruidige runder köfte vraagt om een volle rode wijn, de yoghurt-muntsaus om een frisse witte. Kies voor een gulden middenweg: een volle maar frisse Zuid-Afrikaanse rosé van de pinotage druif.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 30 gram